Wirmailan Rusthollin sukuyhdistys ry Wirmailan Rusthollin sukuyhdistys ry
  Oletko sukua hakkapeliitta Heikki Pietarinpojalle?
Meitä on kymmeniä tuhansia. Juuremme ovat Virmailan saaressa
Päijänteellä. Suvun kantaisä syntyi 1500-luvun lopulla.


 
  Tapahtumia  
 

Vuosijuhla ja vuosikokous 7.8.2022 Jämsässä


Vuosijuhla ja -kokous järjestettiin Jämsän seurakuntakeskuksessa 7.8.2022.Äiti-patsaalla Kenttäpiispa Pekka Särkiö piti puheen, puheenjohtaja Inkeri Haarla-Kettunen laski kukkavihkon ja luki runon, airueina toimivat sukuneuvoston jäsenet Riitta Jakara ja Veijo Naarajärvi
Kuva Markku KettunenKuva Maaret RäsänenKirkossa saarnasi sukuneuvoston jäsen kenttäpiispa Pekka Särkiö, liturgina toimi kirkkoherra Harri Niemelä, päivän tekstit lukivat Antero Salminen ja sukuneuvoston jäsen Piippa Mutikainen.
Kuva Tapio AlankoVuosijuhlassa juhlapuheen piti kotiseutuneuvos Hannu Ahlstedt aiheena Jämsän komiit. Puheenjohtaja Inkeri Haarla-Kettunen esitteli sukuhaarat ja valotti hiukan Jämsän nykytilaa.
Kuva Pirjo Savijärvi


Taustalla Järnefeltin Konkolan maisema. Kuva Mari Salonen


Jämsäläinen mestaripelimanni Katja Lampinen esiintyi taitavasti. Kuva Tapio AlankoJuhlan jälkeen juotiin kahvit. Kuva Mari Salonen


Juhlaväkeä. Kuva Mari Salonen


Hämäläisten ja Keski-Suomen laulut, kuva Tapio AlankoJa kauppa käy Sirkka Kuntosen ja Piippa Mutikaisen voimin. Kuva Mari SalonenKuva Mari Salonen


Kuva Mari Salonen


Kuva Mari Salonen
Tässä vielä puheenjohtaja Inkeri Haarla-Kettusen yhteenveto juhlapäivästä:

Wirmailan Rusthollin sukuyhdistys ry kokoontui 44. vuosijuhlaansa Jämsän seurakuntakeskukseen viime sunnuntaina.

Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan juhlallisuudet aloitettiin lipun nostolla
kirkonmäellä. Sää suosi ja lippu hulmusi komeasti kenttäpiispa Pekka Särkiön puhuessa ja puheenjohtaja Inkeri Haarla-Kettusen laskiessa airueiden vartioiman Äiti-patsaan juurelle sinivalkoisen kukkavihkon.

Striimattu messu Jämsän kirkossa kokosi runsaasti sanankuulijoita. Päivän teema oli totuus ja harha, kuinka erottaa totuuden valheesta ja oikean väärästä. Saarnassaan kenttäpiispa Pekka Särkiö viittasi 10 käskyyn, jotka ovat elämää suojelevia käskyjä. ”10 käskyn tulkinnasta ei ole monia totuuksia, käskyjen seuraaminen tuo siunauksen." Särkiö viittasi myös poikkeusoloihin, joissa uskolla ja Jumalaan turvautumisella on erityinen merkitys.

Juhlan ohjelma seurakuntakeskuksella oli suunniteltu sopivan väljäksi niin, että vapaaseen seurusteluun ja uusien tuttavuuksien solmimiseen jäi hyvin aikaa. Pian iloinen puheensorina täyttikin salin ja jälleennäkemisten riemun saattoi jokainen aistia. Ilahduttavan paljon juhlassa oli myös ensikertalaisia, jotka toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi sukuyhteisöön.

Juhlaesitelmässä kotiseutuneuvos Hannu Ahlstedt valotti upein kuvin ja sanoin Jämsän mahtitalojen
historiaa. Ahlstedtin kuvissa rakennukset pääsivät hyvin oikeuksiinsa, bussin ikkunasta niitä oli
vaikeampi havaita tiheän puuston ja muun kasvillisuuden läpi.

Juhlan musiikista vastasi jämsäläinen mestaripelimanni Katja Lampinen, jonka haitarinsoittoa ja tarinaa oli ilo kuunnella.

Wirmailan juhlassa sukuhaarojen esittely on vanha perinne. Puheenjohtaja Inkeri Haarla-Kettunen yhdisti nimet ja kasvot sukuhaaroihin, mikä helpotti uusien tuttavuuksien ja ystävyyssuhteiden luomista.

Juhlan lopuksi kajautettiin ensin Hämäläisten laulu muistuttamaan wirmailalaisista juurista ja vielä kaunis Keski-Suomen kotiseutulaulu kunnioittamaan juhlapaikkakuntaa.

Juhlapäivä päättyi Veijo Naarajärven opastamaan bussiretkeen jokilaaksossa. Naarajärvi oli paneutunut hienosti asiaan niin, että vanhat jämsäläisetkin kokivat uusia ihmetyksenaiheita. Retkeläiset saattoivat yksituumaisesti todeta, miten kaunista seutua Jämsä onkaan. Päivä jätti hyvän mielen ja toiveen jälleennäkemisistä taas ensi vuonna, tällä kertaa 45-vuotisjuhlassa Padasjoella.

Inkeri Haarla-Kettunen
puheenjohtaja
Wirmailan Rusthollin sukuyhdistys ry


« Palaa Tapahtumat sivulle..
 
 
©2024 Wirmailan Rusthollin sukuyhdistys ry